T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇATALCA - Binkılıç Ortaokulu

BİREYSEL DEĞERLENDİRME DEFTERİ UYGULAMASI

Amacı:

Okulumuz anasınıfı, ilkokul ve ortaokul kademelerinde kullanılmakta olan bireysel değerlendirme defteri uygulamasına klasik genel veli toplantısından ziyade öğrenciyi birebir yönlendirme yapmak amacıyla başlanmıştır. Öğrencinin birebir branş ve sınıf bazında eksikliklerini velisine bilgilendirmek ve öğrenme eksikliklerini gidermek ve öğrencinin gelişimini gözlemleyebilmek için arşiv oluşturmak ve akademik başarıyı doğrudan arttırmak amacıyla ortaya konan bir uygulamadır.

Uygulanışı:

Veli randevu usulüyle okula çağırılır ve her branş ve sınıf öğretmeniyle 10 ar dakikalık ders hakkında birebir öğretmen ile görüşme sağlanır deftere not edilir. Görüşmeyi yapan öğretmen ve veli deftere imzalarını atar ve defterde söylenen önerilenlerin bir nüshası veliye verilir ve okul veli işbirliğiyle eksiklerin giderilmesi amacıyla çalışmalar yapılır. İki ay sonra tekrar bir bireysel görüşme yapılır. Bu iki ay süre içerisinde geçen zamanda hangi eksiklikler giderilip giderilmediği görüşülür ve gerekli notlar alınır tekrar iki ay sonra randevu verilir ve bu süreç iki aylık randevularla devam eder. Sene sonunda tüm defterler toplanıp okul arşivinde saklanır.

Bir sonraki dönemde bir yıl önceki defterler incelenir, kalan eksikliklerin telafisiyle sürece başlanır ve aynı şekilde devam ettirilir. Özellikle ortaokuldaki öğrencilerin bireysel takibi sağlanmış olur. Uygulama anasınıfından 8. Sınıfa kadar tüm kademelerde uygulanır. Ve bu sayede tüm öğrencilerin gelişimi gözlemlenir.

 

18-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 14:56 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 0  kişi beğendi